begeleiding

Rouw- en verliesbegeleiding

begeleiding

 

Individueel begeleiding

Na een kennismakingsgesprek overleggen we samen of het klikt en hoe u nu verder gaat. Als u verdere begeleiding wilt maken we afspraken over vervolg gesprekken.

Ouders/ verzorgers

Als ouder/verzorger kan het lastig zijn, je hebt niet alleen te maken met je eigen verdriet maar ook met dat van je kind(eren). Vooral als er iemand binnen het gezin is overleden is het aanpassen aan de veranderde situatie moeilijk. Hoe hou je, je gezin draaiende? Iedereen in het gezin rouwt op zijn eigen manier en gaat op zijn eigen manier om met het verlies. Dan kan het moeilijk zijn om met elkaar in contact te blijven.

Jongeren en kinderen

Jongeren en kinderen gaan op hun eigen manier om met een verlies. Jongeren kunnen zich vaak moeilijk te uiten. Kinderen beleven op hun eigen leeftijdsniveau het verlies. Met jongeren en kinderen werk ik met creatieve middelen.

Workshops

‘Alle Sterren Van De Hemel’

Samen met Eleonora van der Stap geef ik de workshop ‘Alle Sterren Van De Hemel’. Dit is een spel voor kinderen, jongeren en volwassenen die door de dood een dierbare hebben verloren. Het is een bordspel met als doel om op een laagdrempelige manier contact te maken over het verlies. Binnen een gezin is het doel vooral de communicatie onderling te stimuleren. In een groep kan het spel fungeren als middel om contact te maken en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

‘De Ziel Spreekt’

Op een creatieve manier geven we vorm aan je verlies doormiddel van poëzie en beeld. We staan stil bij je verlies, waaraan je op poëtische manier woorden geeft aan je gevoelens. Daarna ga je intuïtief schilderen om aan deze woorden kleur te geven.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *